Yeni Konu Oluştur

Gırtlak nasıl doğru bir şekilde telaffuz edilir?

Gırtlak kelimesinin doğru telaffuzunu öğrenmek istiyorum. Hangi harfler nasıl seslendirilir?

Gırtlak kelimesi 'ğırt' olarak başlayıp 'lak' olarak bitirilir. 'ğırt' kısmında 'ğ' harfinin biraz daha uzun süre tutulması gerekmektedir.

Gırtlak kelimesindeki 'ğ' harfi, boğazda biraz titreşim yaparak çıkar. 'ırt' kısmında ise dilin arka tarafı yukarı doğru kalkar.

'gırt' kısmında dilin ucunun yukarı doğru kalkması gerekmektedir. 'lak' kısmında ise dudaklar birleştirilerek 'a' sesi çıkarılır.

Gırtlak kelimesindeki 'ı' ve 'a' harfleri tam açık olarak çıkarılır. 'ğ' harfi ise biraz daha uzun süre tutulur ve sanki bir titreşim yapar.

'ğırt' kısmında dilin ucunun damakta hafif bir temas yapması gerekmektedir. 'lak' kısmında ise dudaklar birleştirilerek 'ak' şeklinde bir ses çıkarılır.

Gırtlak kelimesinin 'ırt' kısmında dilin orta kısmı yukarı doğru kalkar. 'ğ' harfi ise hafif bir şekilde damakta titreşir.

Gırtlak kelimesindeki 'ırt' kısmında adamakilerin hafifçe birbirine değmesi gerekmektedir. 'ğ' harfi ise biraz daha uzun süre tutularak çıkarılır.

'gırt' kısmında dilin ucunun hafif bir şekilde damakta temas etmesi gerekmektedir. 'lak' kısmında ise dudaklar birleştirilerek 'ak' şeklinde bir ses çıkarılır.

Soruyu cevaplayınSoruyu cevaplayın
Forum Kuralları
Önerilen Konular
New topicYeni Konu Oluştur
Forum Kuralları