Yeni Konu Oluştur

Mantar balı nasıl yapılır?

Mantar balı yapımı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

Mantar balı yapmak için öncelikle taze mantarları temizleyin ve doğrayın. Ardından tencereye alın ve su ekleyin. Mantarları kaynattıktan sonra suyu süzün. Elde ettiğiniz mantar suyunu bir kaba alın ve üzerine şeker ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve bir süre bekletin. Son olarak karışımı kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç hafta bekletin. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Mantar balını yapmak oldukça basittir. İlk olarak mantarları temizleyin ve rendeleyin. Rendelenmiş mantarları bir tavada kısık ateşte hafifçe kavurun. Ardından üzerine şeker ekleyin ve karıştırın. Şeker eriyene kadar kavurmaya devam edin. Mantarlar suyunu saldığında, suyunu çekene kadar pişirin. Karışımı kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç gün bekletin ve ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Mantar balı yapmak için öncelikle mantarları güzelce temizleyin. Daha sonra mantarları doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker iyice eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Mantarlar suyunu saldığında karışımı bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve karışımı biraz daha pişirin. Son olarak karışımı kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde biraz dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.

Mantar balı yapmak için öncelikle taze mantarları temizleyin ve doğrayın. Ardından bir tencerede su kaynatın. Kaynar suyun içerisine mantarları ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Kaynatma işlemi bittikten sonra mantarları bir süzgece alın ve suyunu iyice sıkın. Elde ettiğiniz mantar suyunu başka bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynatın. Şeker tamamen eridiğinde karışımı ocaktan alın ve kavanozlara doldurun. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç hafta bekletin. Sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Mantar balı yapmak için taze mantarları doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine şeker ekleyin ve karıştırın. Mantarların üzerini örtecek kadar su ekleyin ve karıştırın. Karışımı buzdolabında 24 saat bekletin. Ardından karışımı bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve karışımı bir süre daha pişirin. Mantar balını kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç gün bekletin. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Mantar balı yapmak için öncelikle mantarları temizleyin ve ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz mantarları ısıya dayanıklı bir kaba alın ve üzerine şeker ekleyin. Karışımı karıştırarak mantarların suyunu salmasını sağlayın. Mantar suyunu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve karışımı biraz daha pişirin. Son olarak karışımı kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç gün bekletin. Afiyet olsun!

Mantar balı yapmak için taze mantarları temizleyin ve doğrayın. Daha sonra mantarları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Karışımı kaynatın ve mantarları suyunu salana kadar pişirin. Ardından mantarları bir süzgece alın ve suyunu iyice sıkın. Elde ettiğiniz mantar suyunu bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Karışımı karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Son olarak karışımı kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç hafta bekletin. Daha sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Mantar balı yapmak için öncelikle taze mantarları temizleyin ve doğrayın. Daha sonra mantarları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Karışımı kaynatın ve mantarları suyunu salana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve karışımı biraz daha pişirin. Mantarları tencereden alın ve suyunu iyice sıkın. Elde ettiğiniz mantar suyunu bir kaba alın ve üzerine şeker ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve bir süre bekletin. Karışımı kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Mantar balını serin ve kuru bir yerde birkaç hafta bekletin. Afiyet olsun!

Soruyu cevaplayınSoruyu cevaplayın
Forum Kuralları
Önerilen Konular
New topicYeni Konu Oluştur
Forum Kuralları