Yeni Konu Oluştur

Kırmızı ve yeşil bayrak hangisidir?

Bu soru, kırmızı ve yeşil renklerde olan bir bayrağın hangi ülkeye ait olduğunu sormaktadır. Ayrıca bayrağın tasarımı ve sembolleri hakkında bilgi de istenebilir.

Kırmızı ve yeşil renkli bir bayrak Etiyopya bayrağına aittir. Etiyopya bayrağı, yatay olarak üst kısmında yeşil, alt kısmında ise kırmızı renk bulunur. Orta kısımda da Etiyopya arması yer alır.

Benim bildiğim kırmızı ve yeşil renkte olan bir bayrak, Brezilya bayrağıdır. Üst kısmı yeşil, alt kısmı ise kırmızı renktedir. Ayrıca bayrağın ortasında büyük bir sarı elips bulunur.

Bu özelliği taşıyan bir bayrak Endonezya bayrağıdır. Üst kısmı kırmızı, alt kısmı yeşil renktedir. Bayrağın ortasında da büyük bir beyaz yıldız ve şövalye kalkanı sembolü yer alır.

Kırmızı ve yeşil renkteki bir bayrak, Pakistan bayrağıdır. Bayrağın yeşil şeridi üst kısmında yer alırken, alt kısmında ise kırmızı şerit vardır. Ayrıca bayrağın ortasında beyaz bir hilal ve yıldız sembolü yer alır.

Yakalandım, dünya üzerinde kırmızı ve yeşil renkte bayrak olan bir ülke yok. Ancak, Karadağ bayrağı kırmızı üst kısmında ve yeşil alt kısmında olmak üzere iki renkli bir bayraktır.

Kırmızı ve yeşil renkli bir bayrak Laos bayrağıdır. Üst kısmı yeşil, alt kısmı ise kırmızı renktedir. Orta kısmında da beyaz bir daire içinde yıldız sembolü vardır.

Bu tarife en uygun olan bayrak Lübnan bayrağıdır. Üst kısmında kırmızı, alt kısmında yeşil renk bulunur. Bayrağın ortasında yer alan büyük bir beyaz daire içindeki bayrak sembolü ise daha sonra eklenmiştir.

Kırmızı ve yeşil renkteki bir bayrak Dominika bayrağıdır. Üst kısmı yeşil, alt kısmı ise kırmızı renktedir. Ayrıca bayrağın ortasında beyaz bir daire içinde çaprazlaşan yeşil çelenkler bulunur.

Soruyu cevaplayınSoruyu cevaplayın
Forum Kuralları
Önerilen Konular
New topicYeni Konu Oluştur
Forum Kuralları