Yeni Konu Oluştur

Goby balıkları ne yer?

Goby balıklarının beslenme alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum.

Goby balıkları çoğunlukla yosun ve deniz bitkileriyle beslenirler. Ayrıca plankton, küçük kabuklu deniz hayvanları ve yavruları da yemek olarak tercih edebilirler.

Goby balıkları genellikle deniz tabanında yaşar ve kum zemindeki yemleri tercih ederler. Yaptıkları oyuklarda saklanan böcekler ve solucanlar gibi küçük deniz canlılarını avlarlar.

Goby balıkları bazen diğer balıkların atıklarını ve döküntülerini temizler. Aynı zamanda kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarını kırmak için güçlü çenelerini kullanırlar.

Goby balıkları bazı türlerinde parazit temizlemesi yapabilir. Yani başka balıkların üzerinde bulunan zararlı parazitleri yiyerek onları temizlerler.

Goby balıkları avlanırken çoğunlukla kum zemindeki küçük canlıları üzerlerine çekerek avlarlar. Ayrıca su altı mağaralarında yaşayan belirli türler, mağara böceklerini ve diğer ufak canlıları avlar.

Goby balıkları bazen deniz tabanında yaşayan kabuklu deniz hayvanlarına saldırarak onları avlarlar. Aynı zamanda su yüzeyinde gezinen sineklere de saldırabilirler.

Goby balıkları hem etobur hem de otobur olabilirler. Yani bazı türleri etle beslenirken bazı türleri de bitkisel besinlerle beslenebilir.

Goby balıkları ağızlarındaki dişler ile yemleri ezer ve yutarak beslenirler. Kendi boyutlarının çok küçük olan yavrularını da yerler.

Soruyu cevaplayınSoruyu cevaplayın
Forum Kuralları
Önerilen Konular
New topicYeni Konu Oluştur
Forum Kuralları