Yeni Konu Oluştur

Dünyada kaç çöl vardır?

Bu soru, dünyadaki çöl sayısını öğrenmek isteyen bir hayvan sever tarafından sorulmuştur.

Dünyada 4 çöl vardır: Afrika'nın Büyük Sahra Çölü, Asya'nın Gobi Çölü, Antarktika'nın Antarktika Çölü ve Avustralya'nın Büyük Kumsal Çölü.

Dünya üzerindeki çöllerin sayısı ulaşık olarak 18'dir. Bunlar arasında Büyük Sahra Çölü, Arabistan Çölü, Gobi Çölü, Kalahari Çölü, Simpson Çölü ve Atacama Çölü gibi ünlü çöller bulunmaktadır.

Dünyada 7 büyük çöl vardır: Büyük Sahra Çölü, Arabistan Çölü, Gobi Çölü, Atacama Çölü, Kalahari Çölü, Simpson Çölü ve Patagonya Çölü.

Dünyada toplamda 13 çöl bulunur: Büyük Sahra Çölü, Arabistan Çölü, Gobi Çölü, Kalahari Çölü, Atacama Çölü, Gibson Çölü, Kara Kum Çölü, Kavir Çölü, Küçük Sahra Çölü, Nubian Çölü, Rangipo Çölü, Simpson Çölü ve Sturt Çölü.

Dünya üzerindeki çöllerin sayısı 11'den fazladır. Bu arasında en büyüklerinden bazıları Büyük Sahra Çölü, Gobi Çölü, Arabistan Çölü, Kalahari Çölü, Atacama Çölü ve Simpson Çölüdür.

Dünyada yaklaşık olarak 24 büyük çöl vardır. Bunlar Büyük Sahra Çölü, Arabistan Çölü, Gobi Çölü, Atacama Çölü, Kalahari Çölü, Simpson Çölü, Gibson Çölü, Kalaallit Nunaat Çölü, Kara Kum Çölü, Kavir Çölü, Küçük Sahra Çölü, Nubian Çölü, Rangipo Çölü, Sturt Çölü, Great Basin Çölü, Büyük Tuzlu Çöl, Büyük Victoria Çölü, Namib Çölü, Negev Çölü, Ordos Çölü, Hami Çölü, Sonora Çölü, Taklamakan Çölü, Thar Çölü ve Tabernas Çölüdür.

Dünya üzerindeki çöl sayısı 50'ye kadar çıkabilir. Büyük Sahra, Gobi, Atacama, Simpson, Kalahari, Arabistan ve Mojave çöllerinin yanı sıra birçok diğer çöl de mevcuttur.

Çöl dediğimizde genellikle ilk akla gelen Büyük Sahra Çölü'dür, ancak dünyada birçok başka çöl bulunmaktadır. Toplamda yaklaşık olarak 25 çöl vardır, bunlar arasında Gobi Çölü, Arabistan Çölü, Kalahari Çölü, Atacama Çölü ve Simpson Çölü gibi çöller bulunmaktadır.

Soruyu cevaplayınSoruyu cevaplayın
Forum Kuralları
Önerilen Konular
New topicYeni Konu Oluştur
Forum Kuralları